BEZLEPKOVÉ ČOČKOVO-OVESNÉ PROTEINOVÉ HOUSKY
Samotné jsou zvláštní, ale když je jíte dohromady s něčím, tak úžasné a 1 vás zasytí na dlouhou dobu (udělala jsem z této dávky 6 ks).
- 250 g červená čočka
- 100 g ovesné vločky (já použila bezlepkové, pokud lepek můžete, dejte jakékoliv)
- 10 g jablečný ocet nebo jiný ocet (já dala umeocet)
- 30 g olivový olej (nebo jiný)
- 6 - 7 g sůl koření (dle chuti, můžete i vynechat)
- 20 g psyllium (používám jemné práškové)
- 6 g (1/2 polovina balení) prášku do pečiva
- 2-3 g sody (asi 1/4 ČL)
Červenou čočku a ovesné vločky namočíme alespoň na 5 hodin (já nechávám přes noc). Propláchneme a necháme na sítku okapat - zvážíme. Směs má mít 750 g. Pokud váží více, vodu vymačkáme, pokud váží méně, přidáme vodu.
Směs rozmixujeme, mělo by to jít i tyčovým mixérem, pokud máte kovový. Já dala směs do blenderu. Poté zamícháme všechny ostatní suroviny a rychle vytvarujeme housky s dame upéct na 180 °C cca 30 - 35 minut.
POKUD NEMÁTE PSYLLIUM JEMNĚ MLETÉ (které se sype rovnou do těsta a hned je nabobtnané), smíchejte všechny suroviny kromě pečícího prášku a sody. Směs nechejte cca 30-60 minut nabobtnat a poté přimíchejte pečící prášek a sodu a rychle vyvarujte housky a dejte péct. Jemně mleté kupuji v bio kvalitě já Eatfitshop.cz nebo na Grizly.cz.
Housky můžeme potřít vodou s psylliem (nebo vajíčkem) a posypat semínky.
Necháme vychladnout na mřížce.
Ať se vám podaří Verča
VÍCE FOTEK VE FB SKUPINĚ :-) viz odkaz níže