BEZLEPKOVÉ MUFFINY S MÁKEM A VLOČKAMI

12.10.2024

MŇAMOZNÍ BEZLEPKOVÉ MUFFINY S MÁKEM A OVESNÝMI VLOČKAMI (uvádím i možné obměny)

Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA ❤️

TIP: Množství můžete zdvojnásobit (vyšlo mi na 9 ks muffinů) a upéct jako koláč v kulaté formě, ještě horký potřete čokoládou

TIP 2: Do muffinů vložte před pečením kus ovoce nebo čokolády

SUROVINY

  • 50 g mletého máku (pozor, ať není mák horký, já si neměla čerstvý)
  • 2 celá vejce M (cca 100-110 g) 
  • 50 marmeláda (super budou povidla, ale dala bych 50 g povidel a 10 g vody pro naředění) 
  • 50 g ovesné bezlepkové vločky (případně pohankové) 
  •  50 g olej (slunečnicový nebo řepkový), případně I rozpuštěné máslo nebo Ghi 
  • 50 g voda (můžete dát i mléko) 
  • 50 g agávový sirup ( nebo jiný) nebo cukr 
  • 50 g hladká rýžová mouka (nebo hladká pohanková) 
  • 50 g celozrnná rýžová mouka nebo hruběji mletá rýžová nebo kukuřičná hrubě mletá 
  • skořice nebo perníkové koření dle chuti 
  • 1/2 prášku do pečiva (6 g)

Všechny suroviny kromě pečícího prášku smícháme a necháme 30 minut odstát = necháme nabobtnat vločky. Zapneme si troubu na 180 °C (peču na horkovzduch). Po 30 minutách zamícháme do těsta polovinu pečícího prášku, nalijeme do muffinů (množství mi vyšlo na 9 víc plných) a upečeme cca 25 minut na 180 °C (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí).

Dobrou chuť !!! Verča