BEZLEPKOVÉ VEGAN MUFFINY SLAZENÉ OVOCEM

01.09.2024

Jednoduchý a rychly recept 🙂
Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA 🙂❤️

Suroviny: 

  • 250 g švestek (očištěných bez pecky), věřím, že můžete zkusit i jiné ovoce
  • 50 g voda
  • 30 g olej (dle chuti, dala jsem řepkový)
  • 150 g hladká pohanková mouka (může být i celozrnná, ale jemně mletá), použila jsem z Dm drogerie 
  • skořice dle chuti 
  • 30 g rozinek
  • 6 g prášku do pečiva 

Postup:

Troubu si zapneme na 180 °C (já peču na horkovzduch). 

Švestky, vodu a olej rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme ostatní suroviny. 

Nalijeme do formiček na muffiny a upečeme 20 - 25 minut na 180 °C (mně stačilo 20 minut, otestujte špejlí, testo se nesmi lepit, prvnich 20 minut troubu neotvíráme). 

Ozdobit můžeme krémem nebo ovocem 🙂

Dobrou chuť!!! Verča Vintrová