ČOKOLÁDOVÉ BEZLEPKOVÉ VEGAN VAFLE S BANÁNEM A S KEŠKU MÁSLEM
Před pár dny jsem v Dm drogerii objevila mouku z tygřích ořechů (už ji doma mám z Grizly, ale tato působí trošku jinak). Pokud ji nemáte zkuste nahradit mandlovou mouku.
Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA 🙂❤️
Suroviny (dávka mi vystavila na 6 větších vaflí)
- 250 g zralý banán
- 190 voda
- 40 g kešu másla (nebo rozmixujete do hladka kešu ořechy ve vodě uvedené v receptu
- v takovém případě si je namočte alespoň 4 hodiny dopředu)
- 5 g jemného psyllia (já dala z Eatfit), pokud použijete hrubší, nechejte ho dopředu nabobtnat v tekutinách uvedených v receptu
- 10 g kvalitního čokoládového prášku (já použila holandského typu od Bio nebio, nealkalizované, má úžasnou čokoládovou chuť). Možná by to šlo nahradit nastrouhanou kvalitní čokoládou
- 50 g mouky z tygřích ořechů (nebo mandlovou mouku), mouku z tygřích ořechů jsem ji v Dm drogerii (zemní mandle)
- 50 g jáhlová hladká mouka (mám z Eatfit, případně si namelte, super jáhly mají v Dm drogerii)
- 50 g rýžová celozrnná nebo polohrubá rýžová (já dala hnědou, ale použijte takovou, kterou máte, dá se namlít i doma z klasické rýže, pokud máte dobrý mixér)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva (6 g)
Všechny suroviny kromě pečícího prášku jsem smíchala a rozmixovala tyčovým mixérem (banán by musí být rozmixovaný do hladka). Těsto jsem nechala 30-45 minut odstát. Nahřála jsem si vaflovač. Těsně před pečením jsem přidala pečící prášek. Vafle jsem pekla ve vaflovači 10 minut do křupava, ale záleží na výkonu vašeho přístroje. Určitě je dobře propečte.
Ať se vám podaří a chutnají!!!