Suroviny:
- vločky bezlepkové (dala jsem 50 g ovesných a 50 g pohankových, ale můžete dát jen ovesné 100 g)
- 60 g kokosového oleje (můžete použít i máslo nebo ghí)
- 70 g javorového sirupu (nebo jiného, případně cukr)
- 100 g mandlová mouka
- 40 g čiroková mouka hladká, dala jsem od Probio (nebo pohanková, rýžová, kukuřičná..)
- 50 g rozinky (nebo jiné sladké sušené ovoce nakrájené na kousky)
- 20 g strouhaný kokos (můžete nahradit ovesnými vločkami suchými, pokud kokos nemůžete)
- 30 g čokoláda na kousky, můžete i vynechat (můžete dát i rozpuštěnou, vyzkoušené mám obě varianty, tyčinky byly potom hnědě obarvené)
- 1/2 prášek do pečiva (dala jsem Amylon bezlepkový)
Vločky si namočíme předem pár hodin nebo přes noc. Propláchneme je a vymačkáme (měly by vážit 200-210 g, případně dolejeme vodu, pokud by nasákly méně).
Do vymačkaných vloček přidáme kokosový olej, javorový sirup, rozinky, mouky, kokos, čokoládu a pečící prášek a důkladně promícháme.
Uděláme placičky nebo použijeme formu na müsli tyčinky (dávka mi vyšla na 8 tyčinek a asi 9 sušenek).
Pečeme na 170 °C cca 30 až 40 minut. Měly by být pevné, ne měkké.
Dobrou chuť :-)