VAFLE S MUNGO FAZOLKAMI

23.11.2024

Množství mi vystačilo na 5 velkých vaflí. Mám vaflovač Breville.

Suroviny:

  • 150 g dobře uvařených mungo fazolek (namočila jsem je na 24 h a potom uvařila, na 150 g vařených vychází cca 60-70 g suchých syrových)
  • 100 g zralý banán
  • 2 vajíčka velikost M (moje vážila cca 110 g), pokud je chcete vynechat, dejte místo nich vodu a dohustěte psylliem (5-10 g, počkejte, až těsto zhoustne)
  • 100 g voda (nebo mléko)
  • 2 vanilkové cukry (nebo 40 g jiného sladidla)
  • 70 g celozrnné rýžové mouky (já dala Natural Jihlava)
  • 40 g rýžová hladká mouka (nebo 40 g pohanková hladká)
  • 10 g kakao holandského typu (dávám nealkalizované od Bio Nebio, má super chuť), můžete nahradit karobem
  • 1/2 prášku do pečiva (6 g)


Fazolky mungo, banán, vajíčka a vodu jsem rozmixovala tyčovým mixérem dohladka. Přidala vanilkové cukry, mouky, kakao a dobře promíchala. Počkala cca 15 minut, zda směs zhoustne na potřebnou konzistenci = mělo by být jako těsto na lívance, takové, aby se hned ve vaflovači nerozteklo, ale ne tuhé (hustotu případně doladíme další moukou nebo vodou). 

Mezitím jsem nahřála vaflovač a potom přidala pečící prášek. 

Vafle jsem ve vaflovači pekla 10 minut.

Dětem moc chutnaly, i návštěvě a vůbec nepoznaly onu záhadnou surovinu... fazolky :-)